The Little Nell

The Little Nell has become an industry and community icon. This 92-room hotel was part of a complete re-configuring of the base of Aspen Mountain, and is exemplary for creating cohesive public and private spaces. The complex site programming utilizes rooftop terraces and sub-grade connections to create a community gathering space, linking the city center with the mountain base: it is truly a “front door” of the community. The hotel living room, restaurant and bar wrap around a private landscaped courtyard with pool and spa, all constructed over parking.

The hotel received its Five-Star rating eighteen months after opening, and has been recognized by the Urban Land Institute’s Award of Excellence.   

Completed

1989

Location

Aspen, Colorado

Project Size

210,000 SF

1.98 Acres

Primary Scope

Architecture

Primary Materials

Share This:

Next

Annie Mitchell Townhomes