A design studio in the heart of the Rocky Mountains

Get In Touch
 

MOLLIE Aspen

MOLLIE is a new 68-room boutique hotel with a vibrant community-focused bar and café, situated across from Aspen’s historic Paepke Park and anchoring the corner of Garmisch & Main. Inspired by the Bauhaus movement and Aspen’s profound connection to this design ethos, the hotel’s design is rooted in simplicity and utility, where function governs form. With a relatively small footprint, the design is both efficient and thoughtful in its use of space.

With a prominent site on Main Street, in downtown Aspen, the hotel’s location is at the border of two districts, each with different architectural character. One side, the historic West End is a predominantly residential area with historic Victorian homes. And on the other side is Aspen’s commercial core comprising buildings at larger scale. CCY’s design responds to each condition. Brick, which is used at the base, ties the building to the commercial core, while wood siding, used in the upper floors, correlates to the residential landscape.

Though the hotel has a relatively small footprint, the scale of the building is still robust, particularly when considered alongside the residential district. To modulate that scale, we articulated the facade with projections designed at the rhythm of historic lot widths. As a result, in mass and scale, the commercial building resonates with the surrounding houses.

For the interiors, CCY collaborated with Post Company, a Brooklyn-based design studio that works extensively in the hospitality market. Inside, warm interiors will create an atmosphere of modern luxury, with a restaurant, cafe, and cocktail lounge.

Completed

2024

Location

Aspen, Colorado

Project Size

43,158 SF

0.4131 Acres

68-Keys

1 Affordable Housing Unit

Primary Scope

Architecture

Interior Design by Post Company

Primary Materials

Wood, Concrete, Steel

Share This:

  • Copy Link