Mountain View

Situated in one of Aspen’s most active neighborhoods, this home embodies the owners approach to contemporary family living. Its architecture lifts up to the sky, bringing light and views deep into the interior while selectively editing out surrounding neighbors. Corner bay windows expand the spaces and the engage the landscape. 

Mountain View Exerior Black Box
Mtn View Slider 01
Mtn View Slider 02
Mtn View Slider 03
Mtn View Slider 04

Producing a maintenance-free exterior, the skin of the home - composed primarily of corten steel and integral pigment stucco - adds a rich and inviting alternative to a more traditional palette. Large, operable glass walls tuck away out of view, expanding the living space of the house out to the southern terrace.

The owners’ sustainable commitment is integral and embedded throughout the home but largely hidden from view, with the notable exception of the active solar systems showcased to form the roof top terrace. The 10KW photovoltaic system provides the majority of the homes electricity and the “solar thermal fence” serves as a high-tech privacy screen in addition to providing heat and hot water for the home.

Completed

2008

Location

Aspen, Colorado

Project Size

4,200 SF

.33 Acres

Primary Scope

Architecture, Interior Architecture, and Interior Finishes

Primary Materials

Corten and Stucco

Share This:

Next

Mammoth View