Buttermilk Residence

Located in a mature Aspen grove, this ten-acre site commands spectacular views toward Mount Sopris. The clients wanted the home to have a constant visual reference to nature, capturing long views as well as the glade intimacy of the adjacent landscape.

The conceptual design is that of a “linear village” created around a garden wall, a continuous stone spine that begins and ends as a garden wall, but is periodically eroded or extended to enclosure as function and choreography dictates. 

Completed

2002

Location

Pitkin County, Colorado

Project Size

10,800 SF

10 Acres

Primary Scope

Architecture

Interior Furnishings by R. Pearlman Designs

Primary Materials

Steel, Native Stone Veneer, and Cedar

Awards

AIA Colorado | Award of Merit

AIA Colorado West | Honor Award

Share This:

Next

Aspen Residence